dijous, 6 de juny del 2013

Reflexions sobre el meu projecte de millora: “Descobrim l’Art: som artistes!”


Després de dur a terme el nostre projecte sobre l’Art, podem dir que  hem quedat molt satisfetes del procés duit i del resultat final.

Per començar, dir que les activitats que vàrem realitzar han estat adequades a les necessitats i a les edats dels infants. Així, no van ser iguals les propostes pels infants d’un any, de dos que les de tres anys.
Vàrem intentar seguir una continuïtat durant tot el projecte, tant pel que fa a la temàtica com al temps dedicat per fer el projecte. És important pels infants que es duguin a terme totes les activitats seguint un mateix fil conductor des del principi fins al final per a que aquest no es converteixi en un projecte sense sentit i amb activitats sense relació entre elles.
També vàrem quedar contentes de la implicació que els infants varen demostrar i la seva participació en les propostes de les sessions.
Per altra banda també volem fer referència a l’ajuda que hem rebut per part de les tutores de cada aula i de la coordinadora del centre, ja que, en tot moment ens han servit de guia i han contribuït al correcte desenvolupament tant de les activitats en sí com de tot el projecte en general. Per a nosaltres, és de gran importància aquest recolzament rebut ja que la seva experiència és un aspecte amb el qual nosaltres encara no contem. D’aquesta manera hem pogut aprendre molt d’aquesta experiència i pel nostre futur com a mestres.

A mode de crítica constructiva considerem que el material que hem emprat per dur a terme aquest projecte podria haver estat material reutilitzable ja que hem invertit doblers per poder realitzar les activitats que havíem planificat. Pel que fa al projecte d’art volem afegir també que es una tasca que requereix material costós ( com les temperes o les pintures de dit) i que l’escoleta no s’ha volgut/pogut fer càrrec (per falta de pressupost). Aquest aspecte s’hauria de tenir en compte per proposar projectes que no suposessin una despesa extra per part dels estudiants.
Una vegada finalitzat el nostre projecte considerem que aquesta proposta de millora hauria de seguir l’any qui ve per donar continuïtat al projecte i així completar-lo i millorar-lo amb el temps.
Algunes de les propostes de millora que proposem són les següents:
                        - Donar continuïtat al projecte duent-lo a terme durant tot el curs.
                        - Confeccionar una carpeta per a cada infant on es classifiquin totes les creacions d’aquests i se’l puguin emportar a casa.
                        - Per optimitzar els recursos materials ja existents, aquests haurien d’esser en la mesura del possible, naturals o reciclats per tal de crear la menor despesa possible
                        - Durant el projecte també es important proposar activitats que convidin a les famílies a participar activament en el desenvolupament d’aquestes i així enfortim els vincles escola-família i família-infant.

En conclusió, pensem que dins les nostres possibilitats hem aconseguit endinsar als infants al món de l’art. A través del projecte han aprés a expressar-se, mirar, escoltar, a dialogar, a interpretar, a inventar, etc; en definitiva a gaudir de l’art.
 Fotos de l'exposició final del projecte:




Les competències que pens que he treballat mitjançant aquesta entrada són la 1.2 ja que he arribat a unes reflexions finals sobre el perquè el nostre projecte i la nostra tasca ha estat adequada i positiva. També la 1.4, perquè he arribat a unes conclusions contrastant la teoria amb la pràctica duta a terme a través del projecte de millora.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada